Japanese Cherry – Natuurlijke Thee

Japanese Cherry

Terug naar vorige pagina

Net als witte thee is groene thee niet gefermenteerd. Maar in tegenstelling tot witte thee, omvat de productie van deze groene thee 4 fasen: verdorren, verhitten, rollen en drogen.

Na het verdorren worden de theebladeren enkele minuten verhit tot een temperatuur van 100 graden celcius, door middel van grote wokpannen (China) of door te stomen (Japan). Dit proces zorgt ervoor dat de theebladeren zachter worden en makkelijker te rollen zijn.

De theebladeren kunnen in vele verschillende vormen gevormd worden. Het meest voorkomende is het rollen in kleine balletjes, zoals in Gunpowder Tea, of geplet, zoals in Sencha Currant Tea. Soms worden de bladeren zelfs gedraaid in de lengte.

Vervolgens worden de theebladeren gedroogd, middels hetelucht circulatie, totdat de vochtigheidsgehalte ongeveer 5% is.

Ingrediënten

Sencha groene thee, Packlum witte thee, Sakura kersenbloesem aroma.

Toepassing

Schenk water dat van de kook is, ongeveer 80 graden Celcius op 2 gram thee en laat dit 4 minuten trekken voor het beste resultaat.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Japanese Cherry” te beoordelen

Piramide

De transparante piramide-vormige theezakjes van Blend Thee combineren de kwaliteit van het thee blad met het gemak van een traditioneel theezakje. Hun drie-dimensionale vorm en zijdeachtig materiaal laten grote hoeveelheden water toe om vrij door het zakje te stromen, zodat de thee bladeren veel ruimte hebben om vrij te zetten en al hun goedheid vrij te geven. De theezakjes zijn 100% biologisch afbreekbaar en zijn ultrasoon gezegeld zodat de smaak niet kan worden beïnvloed door overgebleven smaak van papier, lijm, bleekwater, metalen nietjes of karton.

Losse thee in hersluitbare zak

U krijgt nu dezelfde hoge kwaliteit thee in een nieuwe weergaloze verpakking voor een ongelofelijk voordelige prijs. Onze DoiPacks zijn hermetisch hersluitbare zakjes met een ziplock, gemaakt van een 3-laags materiaal dat thee beschermt tegen licht, vochtigheid, geuren, en overmatige hitte: ze zijn ideaal voor het bewaren van thee.

Losse thee in luxeblik

De collectie van metalen blikjes van Blend Tea. Met hun moderne en aantrekkelijke design is gebleken dat het een groot succes is in de gespecialiseerde winkels in Europa. Wij zijn er zeker van dat u het als klant zal waarderen vanwege de schoonheid en functionaliteit. Geproduceerd met gezandstraald metaal, hebben ze een capaciteit van gemiddeld 100g en zijn ideaal voor het bewaren van de theebladeren onder optimale omstandigheden.

Gerelateerde producten

Krijg 10% korting op je eerste bestelling. Elke maand gratis recepten en tips in je mailbox!

   
Translate »