fbpx

E-mail : info@blendtea.be Mobiel : +32 (0)474 977 192

Pu Erh thee verschilt van gewone zwarte thee en moet daarom als een aparte categorie worden beschouwd omdat het een geheel ander fermentatieproces ondergaat.

Na te zijn verdord worden de bladeren verhit tot zeer hoge temperaturen (ca. 300 ° C) om de enzymen volledig te ‘verbranden’. De bladeren worden vervolgens beneveld met water en in doeken gedaan om gemasseerd te worden. Op dit punt begint het zogenaamde post-fermentatieproces welke meestal een aantal malen wordt herhaald.

Aan het einde van het productieproces wordt de Pu Erh vaak gecomprimeerd tot verschillende vormen (tegeltjes, vogelnestjes). De thee kan vervolgens direct worden geconsumeerd en worden opgeslagen. Dit is de enige thee die na verloop van tijd meer waard wordt qua complexiteit. De smaak is zeer onderscheidend en doet denken aan hout of vochtige aarde en wordt delicater naarmate de tijd verstrijkt. Pu Erh thee wordt langzaamaan populairder in Westerse landen vanwege het lage cafeïnegehalte en de gezonde uitwerking op lichaam en geest.

Ingrediënten
Chinese Pu Erh thee, kokosnoot essentie en sinaasappel bloessem.

Toepassing

Schenk water dat van de kook is, ongeveer 95 graden Celsius op 2 gram thee en laat dit 3 minuten trekken voor het beste resultaat.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Pu Erh” te beoordelen

Your email address will not be published. Required fields are marked

Piramide

De transparante piramide-vormige theezakjes van Blend Thee combineren de kwaliteit van het thee blad met het gemak van een traditioneel theezakje. Hun drie-dimensionale vorm en zijdeachtig materiaal laten grote hoeveelheden water toe om vrij door het zakje te stromen, zodat de thee bladeren veel ruimte hebben om vrij te zetten en al hun goedheid vrij te geven. De theezakjes zijn 100% biologisch afbreekbaar en zijn ultrasoon gezegeld zodat de smaak niet kan worden beïnvloed door overgebleven smaak van papier, lijm, bleekwater, metalen nietjes of karton.

Losse thee in hersluitbare zak

U krijgt nu dezelfde hoge kwaliteit thee in een nieuwe weergaloze verpakking voor een ongelofelijk voordelige prijs. Onze DoiPacks zijn hermetisch hersluitbare zakjes met een ziplock, gemaakt van een 3-laags materiaal dat thee beschermt tegen licht, vochtigheid, geuren, en overmatige hitte: ze zijn ideaal voor het bewaren van thee.

Losse thee in luxeblik

De collectie van metalen blikjes van Blend Tea. Met hun moderne en aantrekkelijke design is gebleken dat het een groot succes is in de gespecialiseerde winkels in Europa. Wij zijn er zeker van dat u het als klant zal waarderen vanwege de schoonheid en functionaliteit. Geproduceerd met gezandstraald metaal, hebben ze een capaciteit van gemiddeld 100g en zijn ideaal voor het bewaren van de theebladeren onder optimale omstandigheden.

Corona-maatregelen

Beste klant,

Graag melden we u enkele belangrijke maatregelen ivm verzendingen en afhalingen.

Bij het klaarmaken van elke bestelling gebruiken we steeds mondmaskers en handschoenen.
Binnen ons bedrijf is iedereen begaan met uw veiligheid en daarom nemen we alle maatregelen om ervoor te zorgen dat alles correct kan verlopen.

We bouwen 3 verzendmomenten in per week om aan alle maatregelen voor de volle 100% te kunnen voldoen. Deze verzendmomenten zijn maandag, woensdag en vrijdag.

Lees meer over onze corona-maatregelen. 

Translate »